Christian Nitschke

Christian har vunnet 7 full ironman og har en personlig rekord på 8t17min. Han har vært medlem av laget teamTBB den største delen av idrettskarrieren sin, og har fulgt trisutto.com sine treningsmetoder. Christian er gift og har to barn. Hans styrke er å tilpasse treningen til familie- og arbeidslivet. Christian bor i Rostock og snakker norsk, engelsk og tysk.

Jeg gjennomførte min første triatlon i år 2004. Etter en rask utvikling bestemte jeg meg for å satse fullt på triatlon og ble proff i år 2010. I begynnelsen var jeg min egen trener og gjorde intuitivt mye riktig. I år 2010 vant jeg Ostseemann triatlon rett foran Jo Spindler. Det var også han som introduserte meg for laget teamTBB.

Etter dette ble jeg en del av teamTBB og der har jeg vært den største delen av karrieren min som idrettsutøver. Jeg ble først kjent med trisutto.com sine treningsmetoder gjennom Brett Sutton og hadde senere Jo Spindler som trener. Det jeg likte best var at begge ikke bare fokuserte på treningslæren, men også hvordan man kunne tilrettelegge treningen til den enkelte utøvers sosiale og fysiologiske behov. Dermed fikk hver enkelt utøver et individuelt tilrettelagt treningsopplegg, slik at den enkelte kunne oppnå best mulige resultat i forhold til sine forutsetninger.

De siste sju årene var jeg fokusert på å bli den beste idrettsutøveren som mulig. Nå er målet mitt å utvikle meg til den beste treneren som jeg kan bli.

Christian Nitschke

Om Christian

 

Idrettskarrieren min har vært ganske kort. Som barn og frem til jeg ble 16 år var jeg en utpreget sofagris. Dette endret seg da jeg begynte på videregående skole. Jeg kom til Norge som utvekslingsstudent og gikk 1 år på idrettslinjen på Valdres Videregående Skole. Her gikk jeg i klassen til vertsbroren min, som selv var utvekslingsstudent i USA på denne tiden. På idrettslinjen ble jeg kjent med de typiske vinteridrettene som langrenn og alpint og lærte i tillegg mye om treningslære. Senere ble telemark fordypningsidretten min. En idrett hvor utpreget lårmuskler er ganske praktis.

Etter at jeg kom tilbake til Tyskland begynte jeg å jogge for å forberede meg til 18. års gaven min, som var en tur til Kilimanjaro i Tanzania.

På denne tiden syklet jeg også en del i lag med kjæresten min (og senere kone). Hun likte å være aktiv og svømte også regelmessig. Da var det egentlig bare en logisk konsekvens å bli med på en lokal triatlon som ble arrangert rett i nærheten av hjembyen min. Denne triatlonen var nok begynnelsen på en langvarig lidenskap.

To år senere ble vi medlemmer i den lokale triatlonklubben. Dette var hovedsakelig for å lære crawl svømming for å bli raskere på den første delen av en triatlonkonkurranse. Ganske raskt ble det klart at styrken min er langdistanse. I 2007 deltok jeg på min første maraton som jeg også vant. Dette kom veldig overraskende. Etter dette bestemte jeg meg for å melde meg på min første ironman. Jeg fullførte den på 9t20min, som var bra nok til 10. plass totalt og 1. plass i min klasse. Dette hadde jeg aldri regnet med, men ble positivt overrasket. Etter at jeg ble ferdig med å studere kjemi høsten 2009, bestemte jeg meg for å gi karrieren som triatlonproff en sjanse, for å se hvor langt det var mulig å utviklet potensialet mitt under profesjonelle forhold.

Mitt motto er: „I livet skal du ikke sette mål som er lett å oppnå. Man skal sette mål som kun kan oppnås ved å gi alt og med 100% innsats.“ Så ble også målet mitt å foreberede meg til kun en stor konkurranse i Tyskland, hvor det teoretisk var mulig for meg å vinne, men bare om alt gikk helt perfekt. Jeg klarte dette da jeg vant Ostseeman triatlon i år 2010 med tiden 8t27min, som var ny løypekord. Her ble jeg også kjent med Jo Spindler (teamTBB utøveren og senere trisutto.com Europa sjef ) som kom på andre plass. Jeg føler meg heldig fordi han spurte meg om jeg ville bli med på laget hans for å utvikle talentet mitt videre der. På denne tiden var teamTBB det største laget i triatlon og med mest suksess i hele verden. Det var som en drøm som gikk i oppfyllelse for meg! Brett Sutton og Jo Spindler ble trenerne mine for den videre idrettskarrieren min, og jeg lærte utrolig mye av begge to.

Jeg ble gift i år 2008 og har to barn. Familien min er kilden til motivasjonen min. I løpet av årene har jeg lært hvor viktig det er å holde balansen mellom jobb, trening og familie. Kommer en av disse søylene ut av balansen vil man ikke kunne lykkes.

I løpet av mine siste år som proff hadde jeg allerede begynt å hjelpe og trene andre utøvere. Jeg likte det bedre og bedre å bidra med min erfaring slik at andre kunne oppnå gode resultater. Jeg samlet også en del erfaringer som trener i de siste årene. Fra å forberede barn til sin første triatlon til å trene en ironman nybegynner til å klare sin første ironman på 9t45min. Jeg er også ansvarlig for treningsplanleggingen til et lag i den andre tyske triatlondivisjonen. Laget ble etter hvert bedre og bedre over de siste to årene. Kjemistudiet mitt hjelper også å forstå de komplekse fysiologiske sammenhengene i kroppen før, gjennom og etter treningsbelastningen.

Jeg gleder meg til å jobbe sammen med deg!

 

Years Experience

Iron distance Wins

Half Iron distance wins

Federation Selected Athletes

Høydepunkter i karrieren

Som trener ser jeg at utøverne mine er interessert i resultatene mine over de siste årene. Jeg er ganske stolt av hva jeg har nådd både som utøver og som trener. Her er det et lite sammendrag:

Karriere høydepunkter som utøver:

  • 7 seire på ironman distanse med personlig rekord på 8t17min
  • 4. plass Ironman 70.3 Haugesund 2012 på 3t59min
  • 4t22min for 180km sykling i Cologne226 triathlon 2013
  • 3. plass i tyske triatlon fulldistanse mesterskap i 2011

Karriere høydepunkter som trener:

  • En utøver som klarte 9t45min på sin første fulldistanse (Ostseeman triatlon 2016)
  • 3. plass individuelt i andre tyske triatlon divisjon i 2016
  • To ungdomsutøvere med elitestatus
  • Den vanskeligste oppgaven så langt blir vel å forberede kona mi til en full ironman i 2017 😉
As a committed triathlete I’m in this sport for roughly 12 years now. During this time I gained some experience concerning training programs. Christian Nitschke is certainly one of the best coaches! With him I made it to the 2nd federal triathlon league of Germany. He coaches our team reliably and successfully, he is always there for us with competence and experience! Lennart Grube

Coaching Plans

The Blame Game

“If you haven’t the strength to impose your own terms upon life, you must accept the terms it offers you.” T.S. Eliot If you’ve ever listened to athletes talk about their performances after an event or write about them in their “race reports” posted on social media,...

Who had the best Triathlon series and why?

Sutto Squad enjoying Alpe d'Huez (Sylvain, Luke, Marc, Ben and Chippy). Photo Credit: 220 Magazine Every athlete asks me at some stage should I do the Ironman races or Challenge? What about the newer ones such as Outlaw, the older independent races, or the ITU series...

Should I do the Birthday Set?

The posting of Nicola and Celine’s birthday party set brought a number of enquiries from members of our trisutto family? Coach why didn’t we join the swim party? How come I had my birthday set and you gave me 48x100s?  I wanted to do The Birthday Set! So let’s look at...

The Hills District Conquer Gundi

This weekend saw the traditional new year long course opener the Goondiwindi Hell of the West. 'Short course' Max on his way to victory in Gundi. Photo Credit: Melissa Gladman Photography A few days out from this years Hell of the West, I told HillsDistrict 22yr old...

Know your Sport!

After our last blog, Am I missing out, I have received feedback from several people who have been around Trisutto for a long time  asking....,why the change?  I would like to pass on the answer in more detail to not just them, but all of our regular readers. Why the...

Contact Christian

If you are interested in training with Christian, feel free to contact us at anytime via the Live Chat button (envelope bottom right).