Christian Nitschke

Christian har vunnet 7 full ironman og har en personlig rekord på 8t17min. Han har vært medlem av laget teamTBB den største delen av idrettskarrieren sin, og har fulgt trisutto.com sine treningsmetoder. Christian er gift og har to barn. Hans styrke er å tilpasse treningen til familie- og arbeidslivet. Christian bor i Rostock og snakker norsk, engelsk og tysk.

Sign Up

Jeg gjennomførte min første triatlon i år 2004. Etter en rask utvikling bestemte jeg meg for å satse fullt på triatlon og ble proff i år 2010. I begynnelsen var jeg min egen trener og gjorde intuitivt mye riktig. I år 2010 vant jeg Ostseemann triatlon rett foran Jo Spindler. Det var også han som introduserte meg for laget teamTBB.

Etter dette ble jeg en del av teamTBB og der har jeg vært den største delen av karrieren min som idrettsutøver. Jeg ble først kjent med trisutto.com sine treningsmetoder gjennom Brett Sutton og hadde senere Jo Spindler som trener. Det jeg likte best var at begge ikke bare fokuserte på treningslæren, men også hvordan man kunne tilrettelegge treningen til den enkelte utøvers sosiale og fysiologiske behov. Dermed fikk hver enkelt utøver et individuelt tilrettelagt treningsopplegg, slik at den enkelte kunne oppnå best mulige resultat i forhold til sine forutsetninger.

De siste sju årene var jeg fokusert på å bli den beste idrettsutøveren som mulig. Nå er målet mitt å utvikle meg til den beste treneren som jeg kan bli.

Christian Nitschke

Om Christian

 

Idrettskarrieren min har vært ganske kort. Som barn og frem til jeg ble 16 år var jeg en utpreget sofagris. Dette endret seg da jeg begynte på videregående skole. Jeg kom til Norge som utvekslingsstudent og gikk 1 år på idrettslinjen på Valdres Videregående Skole. Her gikk jeg i klassen til vertsbroren min, som selv var utvekslingsstudent i USA på denne tiden. På idrettslinjen ble jeg kjent med de typiske vinteridrettene som langrenn og alpint og lærte i tillegg mye om treningslære. Senere ble telemark fordypningsidretten min. En idrett hvor utpreget lårmuskler er ganske praktis.

Etter at jeg kom tilbake til Tyskland begynte jeg å jogge for å forberede meg til 18. års gaven min, som var en tur til Kilimanjaro i Tanzania.

På denne tiden syklet jeg også en del i lag med kjæresten min (og senere kone). Hun likte å være aktiv og svømte også regelmessig. Da var det egentlig bare en logisk konsekvens å bli med på en lokal triatlon som ble arrangert rett i nærheten av hjembyen min. Denne triatlonen var nok begynnelsen på en langvarig lidenskap.

To år senere ble vi medlemmer i den lokale triatlonklubben. Dette var hovedsakelig for å lære crawl svømming for å bli raskere på den første delen av en triatlonkonkurranse. Ganske raskt ble det klart at styrken min er langdistanse. I 2007 deltok jeg på min første maraton som jeg også vant. Dette kom veldig overraskende. Etter dette bestemte jeg meg for å melde meg på min første ironman. Jeg fullførte den på 9t20min, som var bra nok til 10. plass totalt og 1. plass i min klasse. Dette hadde jeg aldri regnet med, men ble positivt overrasket. Etter at jeg ble ferdig med å studere kjemi høsten 2009, bestemte jeg meg for å gi karrieren som triatlonproff en sjanse, for å se hvor langt det var mulig å utviklet potensialet mitt under profesjonelle forhold.

Mitt motto er: „I livet skal du ikke sette mål som er lett å oppnå. Man skal sette mål som kun kan oppnås ved å gi alt og med 100% innsats.“ Så ble også målet mitt å foreberede meg til kun en stor konkurranse i Tyskland, hvor det teoretisk var mulig for meg å vinne, men bare om alt gikk helt perfekt. Jeg klarte dette da jeg vant Ostseeman triatlon i år 2010 med tiden 8t27min, som var ny løypekord. Her ble jeg også kjent med Jo Spindler (teamTBB utøveren og senere trisutto.com Europa sjef ) som kom på andre plass. Jeg føler meg heldig fordi han spurte meg om jeg ville bli med på laget hans for å utvikle talentet mitt videre der. På denne tiden var teamTBB det største laget i triatlon og med mest suksess i hele verden. Det var som en drøm som gikk i oppfyllelse for meg! Brett Sutton og Jo Spindler ble trenerne mine for den videre idrettskarrieren min, og jeg lærte utrolig mye av begge to.

Jeg ble gift i år 2008 og har to barn. Familien min er kilden til motivasjonen min. I løpet av årene har jeg lært hvor viktig det er å holde balansen mellom jobb, trening og familie. Kommer en av disse søylene ut av balansen vil man ikke kunne lykkes.

I løpet av mine siste år som proff hadde jeg allerede begynt å hjelpe og trene andre utøvere. Jeg likte det bedre og bedre å bidra med min erfaring slik at andre kunne oppnå gode resultater. Jeg samlet også en del erfaringer som trener i de siste årene. Fra å forberede barn til sin første triatlon til å trene en ironman nybegynner til å klare sin første ironman på 9t45min. Jeg er også ansvarlig for treningsplanleggingen til et lag i den andre tyske triatlondivisjonen. Laget ble etter hvert bedre og bedre over de siste to årene. Kjemistudiet mitt hjelper også å forstå de komplekse fysiologiske sammenhengene i kroppen før, gjennom og etter treningsbelastningen.

Jeg gleder meg til å jobbe sammen med deg!

 

Years Experience

Iron distance Wins

Half Iron distance wins

Federation Selected Athletes

Høydepunkter i karrieren

Som trener ser jeg at utøverne mine er interessert i resultatene mine over de siste årene. Jeg er ganske stolt av hva jeg har nådd både som utøver og som trener. Her er det et lite sammendrag:

Karriere høydepunkter som utøver:

 • 7 seire på ironman distanse med personlig rekord på 8t17min
 • 4. plass Ironman 70.3 Haugesund 2012 på 3t59min
 • 4t22min for 180km sykling i Cologne226 triathlon 2013
 • 3. plass i tyske triatlon fulldistanse mesterskap i 2011

Karriere høydepunkter som trener:

 • En utøver som klarte 9t45min på sin første fulldistanse (Ostseeman triatlon 2016)
 • 3. plass individuelt i andre tyske triatlon divisjon i 2016
 • To ungdomsutøvere med elitestatus
 • Den vanskeligste oppgaven så langt blir vel å forberede kona mi til en full ironman i 2017 😉
As a committed triathlete I’m in this sport for roughly 12 years now. During this time I gained some experience concerning training programs. Christian Nitschke is certainly one of the best coaches! With him I made it to the 2nd federal triathlon league of Germany. He coaches our team reliably and successfully, he is always there for us with competence and experience! Lennart Grube

Coaching Plans

Basic Coaching

$149/Month
 • Customised training plan (4 weeks)
 • Weekly e-mails to your coach
 • Fortnightly adjustments to your program based on post-workout and e-mail feedback
 • Advice on race planning, tapering & race execution
 • 5% discount on all Trisutto.com training camps
Sign Up

Personal Coaching

$249/Month
 • Weekly fully personalised training plan
 • Unlimited email communication with your coach
 • Unlimited adjustments to your program based on post-workout and e-mail feedback
 • Advice on race planning, tapering & race execution
 • 10% discount on all Trisutto.com training camps
Sign Up

Platinum Coaching

$749/month
 • Weekly fully personalised training plan
 • Unlimited email communication with your coach
 • Weekly Skype meeting to discuss training
 • Program reviewed fortnightly by Senior Trisutto.com coaches
 • Unlimited adjustments to your program based on post-workout and e-mail feedback
 • Advice on race planning, tapering & race execution
 • 50% discount to all Trisutto.com training camps
 • 20% discount on Trisutto.com bike fittings
 • Minimum commitment 3 months
Apply Now

Challenge Roth: For The Record

As we get closer to Challenge Roth we'd like to pass on to our followers and Daniela Ryf fans some inside knowledge of our preparation and a common sense reflection on the hype now being generated around a supposed 'World Record' attempt. Can Daniela Ryf break the...

Swim Benches for Triathlon

After our blog on the humble turbo trainer, we received requests for my thoughts on swim benches, and other swim tools used out of the water. As we have quite a few online athletes who work not only  shift work but in remote places, I thought we could pass on a little...

Time to Shine

Congratulations Melanie - 70.3 European Champion! This weekend, I had 5 of my athletes racing and they all did a great job. Melanie Baumann and Jona Dahlqvist both raced the 70.3 European Champs in Elsinore and what a day they both had! Melanie took the gold in her...

Results from Boulder, Kraichgau and Switzerland

Peter Seidel race Harsewinkel Triathlon and finished 4th, just off the podium. During the swim he lost his swim cap and his googles were flooded. Then Peter said on the bike he was killed by the wind and just finished the run in a solid style. Shiao-Yu Li took part in...

Championship Wins Highlight an Amazing Weekend

Huge Congrats to Sarah Crowley with a dominating wire-to-wire win in Cairns. Photo Credit: Korupt Vision The Asia Pacific Cairns Ironman could not of gone better for the two Trisutto Brisbane squad members of  Josh Amberger and Sarah Crowley taking out the wins and...

Contact Christian

If you are interested in training with Christian, feel free to contact us at anytime via the Live Chat button (envelope bottom right).